Douche of Bad?

Bad

Welke soorten badkuipen zijn er, wat zijn hun voor- en nadelen? Bij Innsan vind je veel verschillende soorten badkuipen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. We presenteren nu de meest populaire varianten in meer detail.

Vrijstaand bad

Het vrijstaande ligbad wordt in het midden van de badkamer geplaatst en zorgt voor een highlight. Het neemt echter ook relatief veel ruimte in beslag en is meestal ook iets duurder dan andere versies. Daarnaast moeten de waterleidingen in de ruimte worden gelegd, wat in veel gevallen in eerste instantie niet wordt gedaan bij het bouwen van een huis. Vrijstaande baden zijn alleen geschikt voor zeer grote badkamers.

Ingebouwde badkuip

Het inbouwbad is zeker de meest gebruikte variant. Omdat het op veel verschillende manieren in de badkamer kan worden geïntegreerd en bijvoorbeeld in een sokkel kan worden geïnstalleerd of in de vloer kan worden ingebed. Ook badkuipen met een deur worden steeds populairder, vooral in badkamers die geschikt zijn voor senioren.

Hoekbaden

Het inbouwbad is zeker de meest gebruikte variant. Omdat het op veel verschillende manieren in de badkamer kan worden geïntegreerd en bijvoorbeeld in een sokkel kan worden geïnstalleerd of in de vloer kan worden ingebed. Ook badkuipen met een deur worden steeds populairder, vooral in badkamers die geschikt zijn voor senioren.

Wat zijn de voordelen van badkuipen ten opzichte van douchecabines?

De gebruiker kan in een bad gaan liggen en zo optimaal ontspannen. Op deze manier kunnen spanningen en krampen worden losgelaten. Daarnaast is het bad ook erg praktisch als je gestrest of verkouden bent. Om een ​​verkoudheid te verlichten worden bepaalde stoffen aan het badwater toegevoegd. Als je bijvoorbeeld verkouden bent, kunnen eucalyptusolie of tijmdruppels helpen.

Welke douchecabines zijn er en wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van badkuipen?

Er zijn ook verschillende modellen douchecabines, die we nu in meer detail zullen presenteren.

Hoek- en ronde douches

Hoek- en ronde douches hebben schuifdeuren of deuren die de gebruiker de ruimte in opent. Ze kunnen in een hoek van de badkamer worden geïnstalleerd om veel ruimte te besparen en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en designs.

Inloopdouches

Zogenaamde inloopdouches zijn momenteel erg populair. Deze zijn volledig zonder deuren en hebben in plaats daarvan toegang op de begane grond. Deze douchecabines zijn daarom ook geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten of bepaalde lichamelijke problemen hebben. Ze hebben ook het voordeel dat de lucht erin heel goed circuleert. Dit voorkomt dat schimmelsporen zich ophopen. Daarnaast zijn inloopmodellen meestal vrij groot en kunnen ze in theorie door meerdere personen worden gebruikt. Om deze reden worden ze vaak grote douches genoemd.

Nis douches

Nisdouches, zoals hoekdouches en ronde douches, kunnen in de badkamer worden geïnstalleerd om veel ruimte te besparen. Hier wordt gebruik gemaakt van een douchewand van glas. Op deze manier kunnen zelfs kleinere nissen worden omgebouwd tot een natte ruimte.

Wat zijn de voordelen van de douche?

Als je maar heel weinig tijd hebt, is een douche veel beter dan een bad. Omdat het gemiddeld ongeveer zes minuten duurt om het te gebruiken. In het geval van een bad is dit meestal 20 – 40 minuten. Deze laatste verbruikt ook meer water dan douchen. De gebruiker bespaart ook elektriciteit die nodig is om hem op te warmen. Een ander groot voordeel van de douchecabine is dat deze beduidend minder ruimte in beslag neemt dan het bad in de badkamer.

Bovendien is het schoonmaken veel minder ingewikkeld en gaat het ook sneller.

Want het vuil dat zich in de loop van de dag op het lichaam van de gebruiker heeft opgehoopt, wordt gewoon weggespoeld. In het bad hoopt dit zich vaak op aan de rand en moet dan weer worden afgespoeld. Dit verbruikt weer water. Bovendien worden zowel de huid als de bloedsomloop minder belast tijdens het douchen.

Concluderend kan dus gesteld worden dat beide varianten enkele voor- en enkele nadelen hebben. Je moet dus zelf beslissen welke het beste bij je past.

Wel is het belangrijk dat je de juiste badkamer accessoires gebruikt bij zowel douche als bij een badkuip.

Douche of Bad?
Schuiven naar boven