Tuinmeubeltrends

Tuinbank

Het is koud, grijs en bewolkt buiten, dus er is geen beter moment dan nu om tuinplannen te maken voor de lente en zomer! Hoe richt je je terras in volgens de laatste trends? Wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen?

Ga voor retro

Deze tuinmeubeltrend met een vleugje verleden komt op twee manieren tot uiting: enerzijds zien we het terug in de materialen en anderzijds in de kleuren van de tuinmeubelen. Schrik niet, het gaat niet om de heftige retrokleuren zoals paars of oranje (zodat de fonduepan in de kast kan blijven staan). Retro kleuren die je waarschijnlijk terug zult zien in tuinmeubelen zijn: heerlijk mintgroen, rustgevend mosgroen en vrolijk okergeel. Het draait dus allemaal om tuinmeubelen met een natuurlijke en zachte retrotint. Daarnaast blijven tuinmeubelen in elegant antraciet en fris wit ook in 2021 modern. Qua retro materiaal zien we veel tuinmeubelen met touw, zoals in de armleuningen van banken of stoelen. Overigens is het gebruik van touw in tuinmeubelen anno 2021 heel modern. Zowel QualiCord als normaal touw zijn resistent, duurzaam, volledig recyclebaar, weerbestendig en hebben een touwlook.

Licht en zacht

Goed nieuws voor de pastelkleurfans onder ons: lichtroze en babyblauw zijn dit jaar erg trendy in de tuinmeubelwereld. Waarschijnlijk hebben we door de hevige Corona-crisis veel behoefte aan zachtheid en lichtheid. Ga je zitten op een loungeset met knusse en zachte lichtroze of babyblauwe kussens, dan krijg je meteen een knus gevoel. Deze tuinmeubeltrend valt onder ‘Human Touch’. Dat behoeft geen verdere uitleg, toch?

Praktische tuinkrukken

De Corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit gewoon bij vrienden, familie of buren willen zijn. Maar dat kan natuurlijk alleen met veilige afstand. Met praktische tuinkrukken heb je altijd een extra plek voor bezoekers. Je kunt ook – op afstand – bij elkaar zitten maar dan hoef je geen zware tuinstoelen heen en weer te slepen. Gebruik praktische, stapelbare en weerbestendige tuinkrukken, gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. De kleuren van deze geweldige tuinkrukken passen helemaal bij de tuintrends.

Bijzettafels

Een trend die helemaal past bij de tuinmeubel trend 3, de tuinkrukken, zijn bijzettafels voor in de tuin. Makkelijk te verplaatsen en multifunctioneel. Of je nu een grote tuintafel hebt en er een bijzettafel naast zet of je terras speels inricht met bijzettafels; deze kleine tafels kunnen altijd extra worden geschoven. Zo heeft iedereen altijd een plek om zijn hapje of drankje neer te zetten of als plek om zijn laptop neer te zetten. En als iedereen genoeg heeft van eten, werken, leren of gewoon bij elkaar zitten? Vervolgens schuif je de bijzettafels opzij (of meerdere naast elkaar) en dan kunnen ze gebruikt worden als opbergruimte voor bloemen, potplanten, lantaarns en accessoires.

Tuinmeubeltrends
Schuiven naar boven