Wat kost een professionele webshop?

Website

Een webshop, zoals je bijvoorbeeld kunt laten maken door websitesvoormkb-ers.nl, is meer dan alleen de gebruikersinterface van een klassieke bedrijfswebsite. Het ontwerp van een web-based, goed doordachte e-commerce oplossing met een soepel werkende interface naar merchandise management moet goed doordacht zijn.

  • Kleine winkels kunnen worden ontwikkeld van €5.000 tot €15.000. Als ontwerp wordt meestal een sjabloon gebruikt; Je zorgt zelf voor orderacceptatie en productonderhoud.
  • U kunt al vanaf € 10.000 een individuele webshop met design en merchandise management laten ontwikkelen.
  • Hoogwaardige winkeloplossingen met veel interfaces, slimme zoekfuncties en nog veel meer kosten tussen € 30.000 en € 200.000
  • E-commerce-oplossingen van grote bedrijven met interfaces naar SAP en weergegeven als meertalige winkels kunnen soms € 200.000 kosten

Bedrijven vertrouwen op online winkelbureaus die geschikt zijn voor winkelsystemen en -vereisten. Samen met het bureau worden de eisen aan het systeem uitgewerkt en worden alle belangrijke interfaces en processen langs de klantreis in kaart gebracht. Een dergelijke projectplanning en -uitvoering begint dan ook bij minimaal € 7.000 voor een professionele oplossing.

Naast de kosten voor ontwikkeling zijn er kosten voor productonderhoud, ontwerp, juridische zaken, domein & hosting en verzending & retour. Afhankelijk van de grootte van de webshop worden er maandelijkse kosten gemaakt van tien tot enkele duizenden euro’s voor hosting, het onderbrengen van websites op de webserver van een Internet Service Provider (ISP). De marketingkosten voor een webshop zijn ook relevant voor de projectplanning. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aanzienlijk deel van online marketing, zoals social media marketing en zoekmachinemarketing (SEA).

Startpagina van het bedrijf

Wilt u gevonden worden op internet en door Google en uw bedrijf ook online vertegenwoordigen? Bent u van plan om klanten en sollicitanten te overtuigen van uw waarden en producten? Dan is een bedrijfswebsite onmisbaar. Een bedrijfshomepage wordt ook vaak een bedrijfswebsite genoemd en is een van de informatieve websites. Niet alleen bedrijven, maar ook verenigingen, clubs en gemeenten gebruiken bedrijfswebsites om bezoekers online van uitgebreide informatie te voorzien. Bedrijfshomepages bieden niet alleen mogelijkheden om contact te leggen, maar ook een diep inzicht in uw referenties en bedrijfswaarden.

70% van de internetgebruikers geeft aan dat een individueel ontworpen aanwezigheid op het internet tegenwoordig erg belangrijk is en vertrouwen schept. Investeren in een professioneel ontworpen website is de moeite waard voor zowel kleine als grote bedrijven. De prijs is afhankelijk van de individualiteit, de inspanning voor het ontwerp, de beveiligingseis, subpagina’s en de benodigde functionaliteiten. Webbureaus bieden vaak websites aan tegen vaste prijzen, tussen de € 1.000 en € 15.000, afhankelijk van de functies en het aantal subpagina’s.

Een website is het visitekaartje van een bedrijf. Sta jij voor kwaliteit en individualiteit? Een site van een webdesigner scoort niet alleen qua vormgeving, maar ook qua prestaties en mogelijkheden ten opzichte van webbouwpakketten als Jimdo of WIX, al zijn deze in eerste instantie vrijwel gratis verkrijgbaar.

Op freelancer portals vindt u aanbiedingen voor statische homepages van de handen van een webdesigner met maximaal vijf subpagina’s voor minder dan € 1.000. Met zulke lage prijzen is het raadzaam om de manier waarop de providers werken en hun referenties te controleren. Als een website op een bijzonder aansprekende manier moet worden ontworpen, bijvoorbeeld door uw eigen foto’s of afbeeldingen te publiceren en externe teksten te maken, moet voor de middelgrote bedrijfswebsite € 2.500 tot € 7.000 worden begroot. Als functies zoals boekingsopties voor evenementen worden toegevoegd, kost de grote bedrijfswebsite € 5.000 tot € 25.000. Bij projecten die geen vaste prijs afspreken is agile factureren ook mogelijk precies volgens de afgesproken hoeveelheid werk: kosten voor frontend developers, backend developers, UI & UX designers en projectmanagers.

Voor de eerste creatie van de website heb je teksten nodig die je zelf kunt maken of die tekstschrijvers tussen de € 150 en € 400 per pagina kunnen laten maken. Voor zo’n 500 tot 1.000 euro kunt u professionele foto’s aanleveren of professioneel laten maken. Het is voordeliger om beschikbare afbeeldingen (stockfoto’s) te gebruiken voor een licentie van internet. Opdruk en gegevensbescherming zijn bij kleine websites van professionele bureaus al in de prijs inbegrepen. Zeer individuele gegevensbeschermingsverklaringen zijn beschikbaar voor ongeveer € 800. Staat uw bedrijf nog in de kinderschoenen, dan kan tijdens webontwikkeling voor 1.500 tot 5.000 euro ook een huisstijl gemaakt worden.

Naast de vaste kosten moet er altijd rekening worden gehouden met de kosten voor hosting en domein: U kunt beide al krijgen vanaf 20 euro, mits u over kleine hoeveelheden data beschikt.

Wat kost een professionele webshop?
Schuiven naar boven